Utländska grupper i spelet

De utländska grupperna består av 40 stycken nybörjare och 25 stycken något mer erfarna. Dessa deltagare är mellan 15-22 år och vissa inte vana med improvisationsspel. De kommer få detaljerade intriger och ibland tydliga instruktioner. De sprids ut i flera grupper som har en erfaren IN-ledare.
Dessa grupper har engelska som andraspråk. De finns överallt i spelet, därför kommer det bli mycket engelska vid stora sammankomster. Engelska kallas i Nordmark och Ragnarike för västländska och talades väster om Baldersheim varfifrån våra vikingar flydde. I detta lajv förutsätter vi att alla boende i Nordmark/Ragnarike är tvåspråkiga.
En stark intrig i "Den svarta korpens sång" är de invanderande Saxarna från Mercia och East Anglia. Det förklarar det myckna användandet av västländska.
Arr använder dessa fyrtio personer för att fylla på de viktigaste grupperna/lägren. Detta kommer leda till en stark intrig förankrade mellan de viktigaste grupperna - det kommer att ge mycket spel. Denna fastare ram kan de professionella svenska lajvarna, speciellt högstatus, ha som ram att spela mot och med. De som gillar att leda kommer här ha spelare att utnyttja till att driva spel med, så länge hänsyn tas till de fasta tingen/tävlingarna.

Grupperna där de utländska deltagarna fyller upp:

1) Gimleby hirden
: Soldat, Vakt, Scout.
2) Gimleby
Köket, Bageriet, Handlare, Byggare, Hantverkare, Slavar.
3) Magi/mytiska roller i Skogen.
Animister. Alver och älvor
4) Den saxiska horden, och trosstrupper