Mark och bygg

Gimleby i Ragnarike ligger vid Hästekasen Gård i Bohuslän, väster om Uddevalla. Platsen nås enkelt med buss 841 från Göteborg, vilket tar 1.5 timmar. Sedan är det 5 kilometer kvar till gården. Gården har 12 hektar egen mark och runt den finns två kvadratkilometer skog och klippor. Från de högsta höjderna kan man skymta radiomaster och långt bort sommarstugor. På natten ser man ljus, mest vid horisonten. Det är "byar i söder" på andra sidan vattnet.

Fördelen med platsen är att lajvet får lämna enkla byggnader, vindskyddsliknande saker, tak, jakttorn, trädkojor e t c. Det finns redan många lajviga byggnader och arrangören har militärtält och några paviljonger som kan husera över 100 personer. Vissa tält/byggnader blir "fria" d v s vem som helst kan ta över dem.
Det är ett varierat lajvområde med massor av stigar och olika höjder, men det är tight, från pallissaden i söder till den nordliga byggnaden är det bara 5 minuters vandring. Att gå runt hela området skulle ta en halvtimme. Men i skogarna runtomkring kan man förvilla sig för evigt.

OFFEN är idealisk då det är en gård med många sociala ytor och platser där tält kan sättas upp på fält. Vatten och el finns. Bilar kan parkeras. Man kan gå ner till havet och bada (800 meter bort)

Vi kommer här publicera bilder på skogen, klipporna och de få fälten inom spelområdet. Vi kommer publicera bilder på fler byggnader.